Adverteren

Oman vakantie, over de reisbestemming


Reizen 01 Oct 2019
Oman vakantie, over de reisbestemming

Een mooi land waar steeds meer mensen naar toe gaan is Oman. Er wonen erg vriendelijke mensen die je altijd begroeten of graag een praatje met je maken. De natuur is ook erg mooi en dat is ook de reden dat het zoveel mensen aantrekt. De beelden van tv en uit reisbladen zijn mooi, maar het is nog mooier om het zelf met eigen ogen te mogen zien.

Woestijn is erg indrukwekkend

Als je naar Oman gaat dan is katoenen kleding wel erg fijn, waarom? Als je naar de woestijn gaat kan het wel eens erg warm zijn. De temperaturen lopen er vaak erg hoog op maar het is gewoon zo mooi om mee te maken als je er dan toch bent! Wahiba Sands is een deel van de woestijn wat goed bereikbaar is. Vergeet in ieder geval je camera niet mee te nemen want dit is echt een mooi gebied wat je graag vast wil leggen. Ieder moment dat je hier bent is weer anders, dus de moeite waard om daar zeker even wat tijd door te brengen.

Zee temperatuur

Omdat het in Oman vrijwel altijd zeer aangenaam is qua temperatuur, is het zeewater ook heerlijk. Snorkelen is dus iets wat je hier goed kunt doen. Misschien alleen gewoon zwemmen, net wat je fijn vindt. Maar je zwemspullen kun je dus zeker meenemen als je Oman gaat bezoeken want er zijn veel plekjes waar je heerlijk en veilig kunt zwemmen.

Grotten van Oman

In Oman zijn erg veel grotten te vinden. Je mag ze niet allemaal bezoeken, maar veel wel. Daarom is het aan te raden om er even een kijkje te nemen, dan kun je zelf bekijken wat je wil doen. Het is wel aan te raden om van een gids gebruik te maken, zo kom je ook wat meer over het gebied te weten.

Betaalmiddelen in Oman

In Oman heb je geen Euro, daar geldt de munteenheid Oman rial (OMR). Zorg daarom dat je vooraf al wat geld hebt laten wisselen zodat je met de juiste valuta op zak loopt. Je kunt er vaak ook geld pinnen met o.a. een mastercard en dan kun je daar ook lekker winkelen.

Oman vakantie tips
Reizen 16 Sep 2019

Oman vakantie tips

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen